Over ons

Wie zijn wij?

Onze familie heet jullie welkom bij Groethaven

Wij zijn Mathieu van Bokhoven en Mirte Koeleman, oprichters van Groethaven. Wij hebben inmiddels beiden 14 jaar ervaring in de zorg. Deze ervaring hebben wij opgedaan op de Parelhoenderhoeve en ons vorige project de Windroos. Ervaring hebben wij met mensen met het 22Q11 syndroom, autisme, psychische problemen, lichte verstandelijke beperking en verslavingsproblematiek. Door deze jaren ervaring in de zorg is ons duidelijk geworden dat mensen met bepaalde problematiek duidelijk baat hebben bij kleinschalig beschermd wonen op een boerderij, met de druk van de maatschappij op afstand. En daarom zijn wij in 2016 en 2017 op zoek geweest naar een geschikte boerderij en zijn wij, na goedkeuring van de gemeente en samenwerking met de brandweer, de verbouwing begonnen in 2018.

Wij wonen samen met ons gezin (Jippe 2014 en Torben 2016 en hondjes en poezen) op het erf en doen een deel van de verzorging en begeleiding zelf, waardoor er een familie setting ontstaat. Vaak komen kwetsbare mensen uit een instelling setting en kunnen daar soms niet aarden. Onze ervaring leert dat juist deze doelgroep baat kan hebben bij een andere manier van zorg. Rust, reinheid, regelmaat en sport. Geen continue wisselende begeleiding, druk van de maatschappij op afstand, middenin de elementen van de natuur en een kleine groep bewoners met zorg en dagbesteding op maat.

Over ons: wij zijn beiden sportief en houden van leuke activiteiten ondernemen en betrekken hierbij graag de groep. Er wordt met regelmaat een sportief uitje gepland, maar ook op het erf doen we aan volleyballen, suppen, crossen, etc.

GROETHAVEN

De naam Groethaven: Zeevaarder Willem Barentsz was vroeger gestationeerd in deze regio en voer destijds route “Om de Noord” vlak langs onze boerderij. Dit was vroeger havengebied. De boerderij ligt aan de Groetweg, naast het Groetkanaal. Omdat het doel is dat deze plek voor meerdere mensen een thuishaven wordt heet het “Groethaven”.

GROETHAVEN & partners

Onze organisatie is familie van de Parelhoenderhoeve (Parelhoenderhoeve) gelegen te Slootdorp. Wij hebben daar 10 jaar gewerkt en werken met hun samen.