Wonen en verblijf

Wonen

Wij bieden beschermd wonen, dat houdt in dat wij een locatie hebben waar 24/7 zorg is en waarbij de druk van de maatschappij op een wat grotere afstand is. Door structuur, een vaste groep begeleiders en dagbesteding dichtbij wordt de rust gewaarborgd. De woning ligt tussen Schagen en Middenmeer, vlakbij het kleine havendorpje Kolhorn. Dagelijks wordt er vervoer naar Schagen, of een dorp waar winkels zijn, aangeboden. De boerderij ligt vrij afgelegen.

Verblijf

We hebben in 2017 een boerderij gekocht en zijn deze aan het renoveren. We zijn begonnen aan het voorhuis, dat plaats biedt aan 4 bewoners en 1 nachtwaker. Omdat kwaliteit en duurzaamheid bij ons hoog in het vaandel staan maken we gebruik van duurzame materialen met een natuurlijke look. De kamers bestaan uit zit / slaapkamers, een gedeelde badkamer, keuken en gezelschapsruimte. In de schuur zijn eind 2018 4 zelfstandige appartementen gerealiseerd, en tevens een ruime gezelschapsruimte met grote woonkeuken. We hebben zo duurzaam als mogelijk gebouwd, met extra isolatie en voorbereidingen voor een warmtepomp. Ook is er een compleet sprinklersysteem geïnstalleerd door een gecertificeerd bedrijf in overleg met de brandweer.
Op het erf hebben we een moestuin, een dierenverblijf, een speelveld en een vuurplaats. Voor zwemmen, suppen, kano├źn en andere watersporten gebruiken we de vaart aan de overkant van de weg.